Binder, performanta incredibila la Marele Premiu al Olandei, pe circuitul Assen

Binder, performanta incredibila la Marele Premiu al Olandei, pe circuitul Assen

02.07.2024

Etapa a opta a campionatului mondial MotoGP din 2024 a fost prima dintre cele doua meciuri consecutive de Grand Prix, iar Red Bull KTM Factory Racing si-a incheiat performanta pe circuitul TT Assen din Olanda cu un clasament in top sase, datorita eforturilor concertate ale lui Brad Binder pentru a obtine maximum de puncte. Jack Miller a reusit sa finalizeze disputa dificila de 26 de ture ocupand pozitia a 11-a. Modelele de motociclete KTM au demonstrat inca o data ca sunt capabile de o performanta deosebita in conditii dure de racing. 

 

 

  • Locul 6 pentru Brad Binder care a demonstrat o viteza si competitivitate imbunatatite in comparatie cu Sprintul de sambata. Riderul sud-african ocupa acelasi loc in clasamentul campionatului.
  • Jack Miller urmareste primii zece si trece linia pe locul 11
  • Red Bull KTM Ajo - Jose Antonio Rueda surprinde cel mai bun rezultat al sau la Marele Premiu clasandu-se pe locul 4 in Moto3

 

Numerosi fani MotoGP au sosit pe renumitul circuit TT Assen pentru cel de-al 75-lea Grand Prix. Spre deosebire de vineri si sambata, duminica vremea a fost innorata si racoroasa.

 

Red Bull KTM Factory Racing si-a asumat pozitiile a 9-a si a 14-a pe grila de start si si-a propus sa-si faca obisnuitele evadari de foc. Traiectoria ingusta, dar rapida a pistei a cerut atat stabilitate, cat si agilitate ridicata pentru viteza maxima si Binder a fost cel care a beneficiat de cele mai multe avantaje din pachetul KTM RC16. Alegand o optiune de anvelope moi, si-a accelerat drumul in top zece si apoi a trebuit sa-si mentina ritmul printr-o cursa lunga si strategica. Sud-africanul si-a asigurat noua puncte pentru locul 7 dupa o iesire singuratica si a fost ridicat pe locul 6 dupa sanctiunea lui Marc Marquez. Miller a facut un inceput decent din randul al cincilea si s-a simtit multumit de clasarea sa de pe locul 11.

 

 

 
Rezultate MotoGP Grand Prix Olanda
 
1. Francesco Bagnaia (ITA) Ducati 40:07.214
2. Jorge Martin (ESP) Ducati +3.676
3. Enea Bastianini (ITA) Ducati +7.073
6. Brad Binder (RSA) Red Bull KTM Factory Racing +16.005
11. Jack Miller (AUS) Red Bull KTM Factory Racing +24.004
14. Augusto Fernandez (ESP) Red Bull GASGAS Tech3 +42.871
DNF. Pedro Acosta (ESP) Red Bull GASGAS Tech3
 
World Championship standings MotoGP
 
1. Jorge Martin (ESP) Ducati, 200 points
2. Francesco Bagnaia (ITA) Ducati, 190
3. Marc Marquez (ESP) Ducati, 1??
6. Pedro Acosta (ESP) Red Bull GASGAS Tech3, 101
7. Brad Binder (RSA) Red Bull KTM Factory Racing, 99
15. Jack Miller (AUS) Red Bull KTM Factory Racing, 32
17. Augusto Fernandez (ESP) Red Bull GASGAS Tech3, 15

Brad Binder de la Red Bull KTM Factory Racing a avut o cursa consistenta la Grand Prix-ul Olandei, pe faimosul circuit TT Assen.

Te-ar putea interesa si:

2024 KTM RC 8C Limited Edition, pregatit pentru circuit! 

Limitat la doar 100 unitati construite manual, modelul 2024 KTM RC 8C aduce nivele de performanta fara precedent pe circuit, alaturi de credentiale READY TO RACE pentru a concura la Grand Prix. KTM RC 8C este alimentat de un motor 889 cc parallel-...

Citeste mai mult